Are we not drawn onward to new erA | Ontroerend Goed

17_02_28_Ontroerend Goed_Are we not drawn onward to new era_ (c) Mirjam Devriendt (2).jpg

Are we not drawn onward to new erA | Ontroerend Goed
Dinsdag 28 februari 2017 – 20u00
MaZ – Magdalenastraat 27, 8000 Brugge
12 euro (+1 euro administratieve kost / 50%-korting voor -26 jarigen)
Duur: ntb


“Het leven moet voorwaarts geleefd worden, maar kan alleen achterwaarts begrepen worden.”
 (Kierkegaard)

Net als de titel is deze voorstelling een palindroom. Je kunt ze van voor naar achter en van achter naar voor bekijken. Sommige mensen geloven in onze vooruitgang, terwijl anderen dat net niet doen en ervan overtuigd zijn dat de wereld ‘naar de kloten gaat’.

Wie er ook gelijk heeft, de optimisten of de doemdenkers, feit is dat de vooruitgang de wereld waarin we leven voorgoed heeft veranderd.

Is de mensheid op weg naar zijn redding of naar zijn ondergang? Ontroerend Goed zoekt het uit.

aMAZe-lid Fien Vandermeersch: ‘Het Gentse toneelgezelschap Ontroerend Goed heeft haar naam niet gestolen, hun voorstellingen zijn dan ook keer op keer ontroerend goed! Zelf heb ik er al enkele gezien en telkens opnieuw werd ik omvergeblazen. Toch wist “Are we not drawn onward to new erA” mij nog net iets meer te verrassen. Het is een voorstelling waarvan je letterlijk sprakeloos wordt en eentje waarvan je je blijft afvragen hoe ze zo iets straf in elkaar kunnen steken. De verbazing en verwondering die je hebt bij deze voorstelling zijn onbeschrijfelijk. Het beleven van deze voorstelling is werkelijk een prachtige ervaring die ik iedereen zou aanraden.’

Advertenties