USSR 1926 | We Stood Like King

16_10_15_We Stood Like Kings (c) Aniss+Hamdi (1).jpg

USSR 1926 | We Stood Like King
Zaterdag 15 oktober 2016 – 20u00
MaZ – Magdalenastraat 27, 8000 Brugge
12 euro (+ 1 euro administratieve kost / 50%-korting voor -26 jarigen)
Duur: 75 min.

De Belgische postrock band We Stood Like Kings is opkomend jong talent dat zorgt voor live begeleiding bij stille films. In USSR 1926 spelen ze een eigen gecomponeerde soundtrack bij de zwijgende film A Sixth Part Of The World van Dziga Vertov. Deze filmmaker en regisseur was een van de eersten die de documentairefilm op de kaart zette.

Elk filmconcert van We Stood Like Kings is weer anders. De band past zich aan de zaal aan en zoekt naar een perfect evenwicht tussen muziek en beeld. Een ding staat wel vast: deze band zorgt voor een bijzondere ervaring dankzij een unieke mix van beeld, geluid en muziek.

aMAZe-lid Lore Mechelaere: ‘1927 is een kantelmoment in de geschiedenis van de film. Met de introductie van het geluid ontstaat er een nieuwe manier van filmervaring, zoals we die tot op heden kennen.

De Brusselse post-rock band We Stood Like Kings laat je op geheel eigen manier de cinema van voor 1927 ontdekken. Op klassiekers uit de periode van de stille film creëren ze een soundtrack die ze live voor u brengen.

Kijk, luister, beleef. Laat je meevoeren in een unieke ervaring van beeld en geluid.’

Advertenties